”-Kosttillskott eller inte kosttillskott, det är frågan?”

Inledningen är en omskrivning av William Shakespeares strof: ”to be or not to be…”. Det här med kosttillskottens vara eller inte vara är en omdebatterad fråga och det finns många åsikter. Jag skulle vilja säga så här: först handlar det om att lära sig äta det som vi kallar bra mat. För mig handlar bra mat om i första hand om följande: maten skall ge energi för ett träningspass, den ska hjälpa till att bygga upp och återhämta kroppen samt i övrigt att få dig att må bra.

Här kommer grunden för hur min kost ser ut: min kost bygger i på grödor, mejeriprodukter, fågel, fisk och kött och grönsaker. Med andra ord: jag försöker äta allsidigt. Min grundinställning är att Livsmedelverkets rekommendationer om kost är bra och för mig gäller fortfarande tallriksmodellen. Jag tycker det är ledsamt att lyssna på unga grabbar som sitter i omklädningsrummet på gymmet och hur de diskuterar olika pulver och hur de ska blandas och drickas. En sak vill jag säga: det mesta som finns på kosttillskott-marknaden är skit eller dåligt. Det är få produkter som lever upp till sitt ryckte och är bra. (Vid tillfälle skall du få mina bästa hälsokost-tips på produkter som är bra)

Äter jag inget som betraktas som onyttigt? Jo, det är klart att jag gör jag. En dag i veckan har jag en fridag då jag unnar mig det jag vill ha. Det kan inte vara ”Lördag hela veckan”.

För att sammanfatta: mitt tips, lär dig först att äta bra mat innan du stoppar i dig kosttillskott som du inte har en aning om vad de innehåller. Håller du med eller har du en annan åsikt? Om du vill får du gärna dela med dig!

Lämna ett svar