Mina fotproblem får en förklaring

I söndags köpte jag ett par nya träningsskor. Det var inte syftet från början utan syftet var att köpa en ny ryggsäck. Jag gick in på en stor sportaffär i stan och hittade en ryggsäck som uppfyller mina krav, därefter gick jag och tittade på skoavdelningen för att se vad det fanns för nyheter. Jag blev naturligtvis konfronterad av en säljare som frågade om jag letade efter något, ett klassiskt sätt, jag sa att jag bara tittade. Efter ett tag såg jag ett skomärke som jag inte sett i Sverige på över 20 år minst. Skomärket är ett amerikanskt märke för träningsskor. Märket är ett av de bästa skor jag någonsin haft faktiskt. För länge sedan använde jag bara detta märke. Nu var jag ju tvungen och prova nämnda sko! Säljaren frågade om jag ville göra en så kallad fotscanning. Jag har aldrig gjort detta förut och i korthet handlar det om att man läser av fotsulan för att se hur fotens anatomi ser ut. Det var mycket intressant faktiskt, för att nu fick jag se och jag började förstå varför jag har haft så mycket fotproblem de senaste åren. Jag blev överraskad av resultatet och frågade säljaren vilken sko som är den bästa så jag slipper ont i fötterna. Säljaren tog fram rätt modell (mitt amerikanska skomärke!) och speciella iläggs sulor som skulle hjälpa min fot till bättring. Hur som helst, när jag provade skorna så kändes det otroligt mycket bättre direkt i fötterna. Nej, det var ingen säljtaktik. Jag har varit på jakt efter ett par träningsskor ett tag inför semestern. Nedan en bild från scanningen av mina fötter. Förenklat, vid ett så kallat normalt läge ska man ha så lite rött och orange som möjligt. Helst mycket blåa nyanser, fick jag lära mig. På den här bilden är det tvärtom…

Lämna ett svar