En skada som förändrar min syn på träning en lång tid framöver

Den 11 mars i år skadade jag mig svårt i höger lårmuskel, ovanför knäskålen. Senan till quadricpesmuskeln slets av. Den 14 mars blev det operation. Därefter blev det helgipsat högerben till 21 mars då gipset togs bort och ersattes med en knäortos. Den 25 mars hade jag mitt första besök hos fysioterapeut. Den 28 mars togs stygnen bort. Knäortos=samma funktion som gips, dvs benet är fixerat. Till skillnad mot gips så kan man ta av en knäortos. Knäortosen ska jag ha till den 28 april. Skadan är enligt läkarna allvarlig men prognosen är att jag kommer att bli helt återställd, men det kommer att ta tid.

Med detta som bakgrund inser jag mer och mer att jag måste ändra min syn och förhållningssätt till träning under en lång tid framöver. Efter att ha tagit träning och gymmande som något givet och självklart är det inte lika självklart längre. Nu får träningen en annan innebörd, nu handlar det om att kunna ta sig tillbaka till vardagen och få en fungerande tillvaro. Den träning som är aktuell nu är rehab och jag har regelbunden kontakt med en duktig fysioterapeuter.

Lämna ett svar