Mycket har hänt den senaste veckan

Nä, jag har inte legat på latsidan när det gäller träning den senaste veckan. Jag har steppat upp intensiteten i träningen faktiskt. Vad jag gjort är att öka kvaliteten, med tyngre vikter och minskat repetitionerna i seten på mina pass. Det har jag gjort i basövningar som bänk och ben. Jag har under en längre tid plågats av olika typer av värk i kroppen som inneburit att jag medvetet hållit tillbaka: ett av mina mål är att kunna träna när jag vill och utan att känna obehag i kroppen. Anledningen till min värk är att jag slarvat med vissa rehab-övningar för rygg och ben. Direkt straffas man: när jag sköter min rehab så är det ingen fara. Att man aldrig lär sig. Nåväl, jag kände att kroppen tålde ökad belastning i form tyngre vikter, så då är det bara att köra. I lördags körde jag dessutom marklyft och det var första gången på ett halvår. Marklyft är en favoritövning och nu kunde jag göra det. Det är en skön känsla när träningsvärken efter ett tufft marklyftpass tickar in: kvittot på att du tagit i.

Lämna ett svar