Ska man ha en plan eller inte med sin träning?

Ja, det är en bra fråga. Så fort du öppnar en hemsida, läser ett magasin om träning så kommer du att se att du ska sätta upp några mål och göra en plan. Jag vet hur man sätter upp mål och hur man lägger upp en plan. Jag vet hur man gör det både från ett akademiskt eller ur ett idrottsligt perspektiv. Är det nödvändigt? Egentligen inte. Om du har för avsikt att lyfta 200 kg i bänkpress om två år så är det relevant att göra det. Vad jag vill komma åt är att om du är en vanlig motionär så tränar du för att du tycker det är roligt. Sätter du upp en massa mål som kanske visar sig bli svåra att nå, är risken stor för att du misslyckas och du kommer troligtvis bara att må dåligt av att du inte lyckades med att få den där fantastiska kroppen för stranden eller vad det nu är som du hade en föreställning kring. Om du är motionär, varför kan man nöja sig med tanken ”att idag gick jag till gymmet och tränade samt hade roligt tillsammans med andra likasinnade”. Att ta sig till gymmet t.ex 3 gånger i veckan är fantastiskt bra gjort och är ett gott mål i sig. För att svara på fråga jag ställde i rubriken: ja, om du vill uppnå specifika mål ska du ha en plan får både kost och träning. Sedan är det mycket värt om du tar dig ner till gymmet för att träna med människor som tycker som du. Det är livskvalitet och saker som gör att man mår bra och det är väl det som är poängen?

Lämna ett svar